Facebook

Twitter

YouTube

ul. Floriańska 10, 63-700 Krotoszyn, infolinia: (62) 725 32 34 (35)

PAŃSTWOWY POWIATOWY INSPEKTOR SANITARNY W KROTOSZYNIE PROSI,

BY OSOBY, KTÓRE WRÓCIŁY Z REGIONÓW GDZIE WYSTĘPUJE KORONAWIRUS SARS-CoV-2 I POTRZEBUJĄ INFORMACJI LUB POMOCY KONTAKTOWAŁY SIĘ WYŁĄCZNIE DROGĄ TELEFONICZNĄ

 

Osoby, które otrzymały kwarantannę z tytułu przekroczenia granicy, wszystkie problemy dotyczące kart lokalizacyjnych i systemu EWP zgłaszają do Urzędu Wojewódzkiego na adres kwarantanna@poznan.uw.gov.pl

 

Numery telefonów od godz. 7.30-15.00:

605942223, 697272220, 62-7253234/35 wew. 41,45 lub 62-7252635

Telefony alarmowe czynne całą dobę: 

603-119-875

697-469-990

Z dniem 23.03.2020 r. Laboratorium Badania Środowiska Pracy przyjmuje próbki kału do badań 

na nosicielstwo w ramach badań wstępnych (od osób starających się o podjęcie pracy).

Do odwołania nie przyjmujemy próbek kału do badań na nosicielstwo w ramach badań okresowych oraz testów sporal.

koronawirus
 logoniepodlegla
 oferty pracy

BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Czym jest bezpieczeństwo żywności (zobacz)
Główne choroby przenoszone drogą pokarmową (zobacz)
Najczęściej spotykane w żywności czynniki chorobotwórcze (zobacz)
Zatrucia bakteriami z rodzaju Salmonella (zobacz)
Szkodniki żywności (zobacz)
Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na zdrowie (zobacz)
Bezpieczne przechowywanie artykułów spożywczych (zobacz)
Higiena podczas przygotowywania posiłków (zobacz)
Zapobieganie zatruciom pokarmowym (zobacz)
Środki ostrożności podczas dokonywania zakupów środków spożywczych (zobacz)

zatrucia pokarmowe wsse poznan sm

Mapa strony

Mapa zagrożeń